AL-KO AAA Premium Brake voor meer efficiëntie, comfort, en veiligheid

20 feb, 2014
Hits: 4931

Automatische remaanpassing voor commercieel gebruikte aanhangers vanaf januari 2014 te installeren

Met het nieuwe productoffensief waarin gefocust wordt op meer ergonomie en een hogere efficiëntie, trekt AL-KO ook nu weer de aandacht. Dit keer brengt de innovatieve fabrikant van aanhangercomponenten opnieuw een primeur op de markt: de AL-KO AAA Premium Brake.

Daarbij staat AAA voor AL-KO Automatic Adjustment, een gepatenteerde oplossing voor een automatische nastelling van de remvoeringen, zodat deze op elk moment optimaal contact maken, wat uiteraard duidelijke voordelen biedt op het gebied van veiligheid, comfort en efficiëntie (zuinigheid).

Bij lichte aanhangers tot 3,5 ton is de trommelrem het Non plus ultra - en dat zal het ook blijven, alleen al dankzij de robuustheid, lange levensduur en de capaciteit om langere tijd onderhoudsvrij te blijven. AL-KO heeft deze techniek, met behoud van een groot deel van de componenten die hun nut meer dan eens bewezen hebben, gecomplementeerd en zodoende beduidend verbeterd: het trommelremsysteem beschikt nu over een even robuust als efficiënt nastelmechanisme. Het resultaat is de AL-KO AAA Premium Brake, een gepatenteerde oplossing voor het automatisch nastellen van de remvoering.

De automatische remnastelling functioneert als volgt: de rem stelt zich bij elke rembeweging automatisch na, waardoor een steeds optimale speling gecreëerd wordt. Op deze manier zijn de remmen steeds optimaal ingesteld gedurende de volledige levensduur van de wielrem. Bij het achteruitrijden wordt het nastelmechanisme ontkoppeld en de nastelinrichting wordt door de achteruitrijd-automaat niet geactiveerd. Overigens: ondanks de automatische remnastelling is een handmatige nastelling via het stelwiel (de nastelmoer werd gewoon qua vorm aangepast, maar de functie ervan is ongewijzigd gebleven) nog steeds mogelijk, net zoals voorheen het geval was.

Voor commerciële gebruikers biedt de aanhangerrem AAA Premium Brake drie belangrijke voordelen:

  • Verhogen van de efficiëntie: tijd en kosten voor het bezoek aan de werkplaats voor het nastellen van de remmen kunnen bespaard worden, net als het voorgeschreven eerste werkplaatsbezoek na 1000 km.
  • Het ontzien van de lading: door de steeds optimaal ingestelde aanhangerremmen remt de trailer zachter en behoren de door de oplooprem veroorzaakte stoten tot het verleden.
  • Actieve veiligheid: door de steeds optimaal ingestelde remmen wordt de remweg van de aanhangwagen met zo’n vijf meter verkort.

Het is dan ook aan te raden om de aanhanger – op zijn laatst wanneer de huidige remvoeringen versleten zijn - om te bouwen naar de moderne AAA Premium Brake. De variant voor éénassige aanhangers tot 1.500 kilogram, alsook voor tandem-aanhangers tot 3.000 kilogram is vanaf januari 2014 te verkrijgen. Dankzij het AL-KO boutsysteem van de wielrem met reeds in de fabriek vooraf ingestelde componenten kunnen geautoriseerde AL-KO servicestations en vakgarages de AL-KO Premium Brake eenvoudig in ongeveer 2,5 uur installeren.

Daarvoor is de montagekit vereist met voorgemonteerde wielremset met ankerplaat en remschoenen. De consumentenadviesprijs (incl. 21% BTW) van de montagekit (Art.nr. 1730026) bedraagt 210 euro per as (exclusief ca. 2,5 uur montage). Elke as met aangeboute ankerplaat en wielrem 2051 kan aangepast worden. Na de aanpassing dient u zich niet opnieuw te melden voor een APK/technische keuring.

De AL-KO AAA Premium Brake is een gepatenteerde oplossing voor het automatisch nastellen van de remvoeringen, zodat deze op elk moment optimaal contact maken met de remtrommel. Hierdoor worden er duidelijke voordelen gerealiseerd op het gebied van veiligheid, comfort en efficiëntie.

Naar boven